Se billederne her
Se flere billeder fra ejendommen

Østergyden 53
5600 Faaborg

Ejendomskategori Fritids/Lystejendom
Kontantpris 5.800.000
Areal ha 19,2
Udbetaling 290.000
Sagsnummer 8461
Gem Gemt
 • Boligareal
  296 m²
 • Kælderstr.
  0 m²
 • Stue/Vær
  5/11
 • Plan
  2 plan
 • Byggeår
  1977
 • Energimærke
  G
 • Grundstørrelse Ha
  19,2
 • Prishistorik
  0%
 • Driftsbygninger
  296 m²

Bliv ø-ejer! Den bedste halvdel af Svelmø er nu til salg

Det sydfynske Øhav byder på et væld af idylliske naturoplevelser og strækker sig fra Helnæsbugten i vest over de sydfynske alper og til den lille fiskerby Lundeborg. Området er historisk et druknet istidslandskab med et væld af smukke landskabsstrækninger udlagt som øer, holme, odder og drag. Langs kysterne ser man strandvælde, strandenge og tilmed steder hvor to strømme mødes.

Midt i det Sydfynske Øhav ca. 500 m fra kysten mellem Fyn og Avernakø ligger Svelmø. Der skildres mellem tangerne Lille Svelmø og Græsholm samt Store Svelmø, som ejes i fællesskab med to andre lodsejere. Lille Svelmø nås via ebbevej fra Østergyden på Fyn og alt efter høj- og lavvande, så kan ebbevejen passeres ved at vade, sejle i jolle eller køre i traktor. Videre fra Lille Svelmø føres den besøgende over tangen Græsholm og så til Store Svelmø.

Her er smukke strandenge med sjældne planter og et rigt dyreliv. Øhavet omkring Svelmø er yngleområde og opholdsplads for vandfugle, som ofte opholder sig i store kolonier. Det lavvandede område tiltrækker især kitesurfing-udøvere og de ca. 5 km strand giver rig mulighed for gode gåture, hvad enten det er på egne ben eller på hesteryg. Ønsker man at indfange aftensmaden selv, så har tidligere ejere gået på jagt og skudt både ænder og fasaner samt fisket med garn og fanget ål og fladfisk. Stedet er med andre ord perfekt for naturelskere eller dem, der ønsker et fristed fra den travle hverdag.

Store Svelmø er opdelt således, at det er den bagerste halvdel af øen på lidt over 11 ha, der her er til salg. Denne del af øen ligger væk fra fastlandet med panoramaudsigt over havet og den fredeligste beliggenhed. Ind mod midten af øen er stuehuset fra 1977 beliggende. I forlængelse af stuehuset ligger de to første ferielejligheder på hver 48 m2. Ved siden af ligger en bygning med yderligere to ferielejligheder på 48 m2, der er moderniseret indenfor de seneste år. Derudover er der på grunden to udhuse; et udhus på 63 m2, hvor halmfyret er placeret samt et større udhus på 233 m2, der er tidligere maskinhus, men idag vil være perfekt til f.eks. dyrehold.

Læs mere om ejendommen Luk

Vil du gerne se ejendommen? Kontakt os og bestil en fremvisning. 

Lignende ejendomme

Sorter efter:

Bestil salgsvurdering
Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.