Fødevarevirksomheder ser lyst på fremtiden

10. maj 2019

Rundspørge blandt danske fødevarevirksomheder peger på fremgang. Ifølge Landbrug & Fødevarer er man næsten tilbage på niveauet inden tørken 2018. 


Der er optimisme og travlhed i fødevareindustrien. Det fremgår af erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarers seneste konjunkturanalyse, hvor danske fødevarevirksomheder giver deres bud på fremtiden. Ifølge analysen er det især høje forventninger til efterspørgslen, som står bag det positive fremsyn. 
Virksomhederne forventer en pæn fremgang i produktionen, især i udlandet, hvor forventningerne er de højeste i fire år. 
I dag melder kun hver tiende virksomhed om mangel på ordrer. Mangel på ordrer er nemlig faldet markant siden udgangen af 2014, hvor hver anden virksomhed meldte om manglende ordrer. Ni ud af ti fødevarevirksomheder oplever ikke, at mangel på ordrer er en produktionsbegrænsning. På trods af global vækstafmatning er der stor optimisme hos fødevarevirksomhederne, som generelt har høje forventninger til det kommende år. Ifølge Landbrug & Fødevarer er man næsten tilbage på niveauet inden tørken 2018. 

Den positive stemning og travlhed hos fødevarevirksomhederne afspejler sig ligeledes i, at få oplever manglende ordrer som produktionsbegrænsning. I dag melder kun hver tiende virksomhed om mangel på ordrer som produktionsbegrænsning. Mangel på ordrer er faldet markant siden udgangen af 2014, hvor hver anden virksomhed meldte om manglende ordrer. Den væsentligste produktionsbegrænsning er utilstrækkelig mængde af råvarer. 
Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.