For mæglerparret Mikkel og Susan går job og ægteskab op i en højere enhed

Mange danskere – og især sjællændere – forbinder nok Vig med byens festival eller charmerende sommerhuse med udsigt over Isefjord eller Sejerø Bugt. Men området gemmer også på unikke muligheder for dansk landbrug. Det ved landbrugsmæglerparret Mikkel og Susan Henriksen alt om.

Historien om Mikkel og Susan Henriksen er historien om et af Nyboligs stærkeste magtpar.

De er gift, og så ejer de sammen Nyboligs landbrugsmæglerforretning i Vig på Vestsjælland. Deres arbejdskonstellation er ret unik, da de nok er det eneste ægtepar i Danmark, der driver landbrugsmæglerforretning sammen. 

Mens mange andre mæglere rundt om i landet blot er kollegaer på arbejdet fra 8-16, er det at være landbrugsmægler blevet en levemåde for Mikkel og Susan. Parret brænder enormt for Nybolig og frem for alt deres faglighed. 

 -Det er svært at undgå at tale om arbejde derhjemme over middagsbordet. Landbrug og mæglerverdenen fylder en enorm del af vores liv, siger Mikkel Henriksen.

Job og ægteskab er en styrke
Mikkel ser klare synergier ved, at Susan både er kone og kollega. Det kommer særligt til udtryk ved deres måde at vende arbejdsstof på - men også gennem Susans faglige baggrund.

-Det er en kæmpe fordel, at Susan er revisor. Det giver os en 360 graders forståelse. Jeg er den udfarende mægler, mens hun holder styr på de mere tunge papirsager, siger Mikkel Henriksen.

Den klare arbejdsfordeling giver Mikkel Henriksen god ro til at fokusere på mæglerarbejdet og nærkontakten til kunderne, mens Susan holder ajour med bogføring og dokumentering. 

Greb muligheden for nye udfordringer
Mikkel Henriksen startede som mægler i 1996, og konen kom med ombord i 2011. Men sammen har de først taget springet til at blive mæglere i Nybolig Landbrug i 2016. Mikkel Henriksen valgte at gøre alvor af landbrugsmægler-delen efter længere tids overvejelse. Han søgte nye sager og problemstillinger at bryde hovedet med.

-Jeg oplevede en stigende lyst til at blive udfordret i mæglerverdenen. Der er mange flere aspekter i en landbrugshandel end i en almindelig villasag. Jeg ville udfordre mig selv, og frem for alt få Susans kompetencer i spil. Derfor blev det hurtigt et naturligt valg, fortæller Mikkel Henriksen. 

Og de faglige hovedbrug giver ham fornyet energi og motivation.

-Det driver mig at have med mennesker at gøre, som har et behov, vi kan hjælpe dem med. Jeg er nysgerrig, og i bund og grund synes jeg, at det er spændende at være rådgiver, siger Mikkel Henriksen.

Der er flere unikke kvaliteter ved Vig og det øvrige Vestsjælland. For mens Vig især er kendt for sine mange sommerhuse og livlige dage i sommerferien, gemmer området også på et underjordisk guldkammer. 

-Vi har Lammefjorden – også kendt som Danmarks spisekammer. Her dyrkes agerbrug - alt fra rødbeder til gulerødder og kartofler. Områder ligger som inddæmmet jord under havoverfladen, hvilket gør det særligt næringsrigt – deraf navnet Danmarks spisekammer, forklarer Mikkel Henriksen. 

Bomstærkt fællesskab
Fællesånden og holdfølelsen spiller en stor rolle for Mikkel Henriksen. Både i det konkrete arbejde i Vig, men også på et dybere plan. Han er nemlig formand for Franchisetagerforeningen Nybolig, der repræsenterer indehaverne i alle landets Nybolig-forretninger.

-Formandsskabet gør, at jeg løbende er i kontakt med mange af mine kolleger. Jeg er dagligt i kontakt med de lokale mæglere, hvilket giver en god indsigt i udfordringer og muligheder i forretningen, forklarer Mikkel Henriksen. 

Den forenende rolle føler Mikkel Henriksen også, at han kan tage med sig i arbejdet som mægler. 

-Det fede er, at to sager ikke er ens. Som mægler kan du hjælpe folk uanset deres livssituation - uanset om de skal skilles eller giftes, eller at der måske er tale om et generationsskifte, siger Mikkel Henriksen.
 
Mikkel Henriksen er uddannet ejendomsmægler siden 1996. Foruden landbrugsmæglerforretningen sidder Mikkel Henriksen i otte bestyrelser og så er han bl.a. tidligere byrådsmedlem i Odsherred Kommune. Susan Henriksen er uddannet revisor og senere ejendomsmægler, som hun har været siden 2011. 

Ægteparret driver desuden fire boligbutikker, der alle ligger i Odsherred.

Portræt: Jysk makkerpar sælger landbrug og løber 100 kmI dagligdagen er Henning Tovgaard og
Thomas Lykkeberg
 kendetegnet ved deres jordnære
tilgang til mæglerfaget. Men i weekenden får de pulsen op på alternative måder. 

Læs mere

Portræt: Viljestærk Thybo sælger
landbrug i "Cold Hawaii"Landbrugsmægler Ejnar Jeppesen sælger landbrug i det, han selv helst kalder retro-Danmark.
Mød landbrugsmægleren, der har viet sin karriere til Thy - det danske ”Cold Hawaii”.

Læs mere

Indlæser...
Sådan håndterer vi COVID-19-situationen - læs mere her
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.