Mæglerduo fra Fyn sælger livsværker

Dan Gørtz og Palle Jespersen er ikke som mæglere er flest. Deres dybt specialiserede ekspertise i landbrugsejendomme centralt i Danmark giver dem en unik position i markedet. Mød Dan og Palle, der sælger livsværker i millionklassen.

En halv times køretur vest for Odense finder vi den charmerende stationsby Aarup, hvor mæglerduoen Dan Gørtz og Palle Jespersen har Nybolig Landbrug Gørtz & Jespersen. De to landbrugsmæglere hos solgt landbrugsejendomme i mere end 14 år, hvilket har gjort samarbejdet mellem dem særdeles tæt.

Dybfølt passion og lyst til frihed
Fælles for begge mæglere er, at de begge er født og opvokset på landet. Mens 54-årige Palle i dag bor i Middelfart, har den tre år ældre kompagnon til huse på et mindre landbrug på Vestfyn.

Både Palle og Dan har arbejdet med landbrug fra barnsben. For Palles vedkommende blussede interessen for at blive mægler for alvor op i 40 års alderen – på det tidspunkt med en solid ballast fra en karriere med lederstillinger i den finansielle sektor.

-Som landbrugsmægler får man dyb indsigt i kundernes liv og deres økonomiske situation samt udfordringer i forbindelse med ejer -og generationsskifte. Det er sådanne udfordringer, jeg synes er utrolig spændende at hjælpe vores kunder med, fortæller Palle.

Dan finder utrolig stor værdi i den frihed, arbejdet som mægler kan give.

-Vi er drevet af lysten til at have fod under eget bord og være selvstændige. Den oplever vi som mæglere. Her kan vi være selvstændige på en anden måde, end den typiske finansielle sektor typisk giver rum for. Vi så ret og slet muligheden for en mere spændende karriere, siger han.

Sælger livsværker
Det er ingen hemmelighed, at landbruget de seneste år har været stærkt udfordret af stor gældsbyrde, værdifald og ringe mulighed for at lave gode driftsresultater. Det sker som resultat af dårlige afregningspriser i cocktail med stigende omkostninger, og det har medført konsolideringer, som gør det svært for især de mindre landmænd at holde skruen i vandet.

-Vi møder nogle kunder, som står med store økonomiske udfordringer for tiden. Det stiller et krav til, at vi som mæglere har den mentale styrke, der skal til for at understøtte handlen og gøre den så overskuelig for kunden som mulig.

For som Palle siger:

-Vores verden afhænger meget af tillid, kendskab og diskretion. Vi sælger folks livsværker, der ofte har været ejet gennem adskillige generationer.

Som at score i fodbold
Ifølge Dan er arbejdet som mægler på mange måder en holdsport.

-At være mægler er lidt som at spille fodbold. Du har en masse træningskampe, men det sjoveste er at score målene. Det er virkelig skønt at være mægler, når vi rammer det øjeblik, hvor handlen går hjem og parterne kan give hinanden hånden, siger han.

Som landbrugsmægler er ”træningskampene” dog en smule mere tekniske end for typiske almindelige boligmæglere, påpeger Palle.

-Som landbrugsmæglere skal vi have en dyb faglig fundering. Det kræver helt særlige kompetencer at sælge så kompleks en størrelse som landbrug ofte er - kombineret med praktisk kendskab. Det er ekspertisen og den høje faglighed, jeg giver mig et kick, siger han og tilføjer:

-Vi landbrugsmæglere har at gøre med enorme beløb. 50-100 mio. kr. er et ganske normalt prisleje i vores branche.

Palle er uddannet ejendomsmægler og valuar, og har arbejdet i Amtsparekassen fra 1985-1998 og som landbrugskundechef i Nykredit Landbrug Fyn fra 1998-2005, inden han blev selvstændig ejendomsmægler med Dan.

Dan er uddannet i banksektoren og er ligeledes ejendomsmægler og valuar. Han arbejdede i Handelsbanken fra 1982-1998, som landbrugskundechef i Nykredit Landbrug Odense fra 1998-2004 og derefter som mægler sammen med Palle frem til i dag.

Foruden Dan og Palle udgøres medarbejderteamet af Preben Beck, Dorte Midtgaard, Vivi Næsted og Jørgen Hviid, med base i såvel Aarup som Haderslev.

Går du med salgstanker?Det er vigtigt at vælge en landbrugsmægler med mange års erfaring, et godt lokalkendskab samt en bred kontaktflade til potentielle købere.

Læs mere

Find landbrugsmægler

  

Kontakt Dan eller Palle eller en anden landbrugsmægler nær dig.
Vores landbrugsmæglere er bredt repræsenteret i hele Danmark.

Søg mægler

 

 

Indlæser...