Spring til hovedindhold
1 / 41

+ 38

Ny ejendom
Ny ejendom

Quelstrupvej 1 8420 Knebel

Planteavlsgård / -jord 335 m2 42.500.000 kr.
Fakta om ejendommen
Planteavlsgård / -jord
42.500.000
Grundstørrelse Ha: 157.4
Driftsbygninger: 1808 m²
Boligareal: 335 m²
Stue/Værelser: 0/0
Kælderstørrelse: 25 m²
Bygget/Ombygget: 1793
Energimærke:

Quelstrup
 
Ejendommen:
Herregården Quelstrup er beliggende på Mols øst for Skødshoved, og den er en af de fire hovedgårde på Mols. Den ligger smukt for sig selv omgivet af det kuperede terræn med åbne marker, skov og beplantninger og udsigt til bl.a. Århus bugt, Århus, Ugelbølle, Knebel, Mols bjerge og Trehøje. Ejendommen har en lang historie, der kan føres tilbage til 1400-tallet.
 
Jorden:
Ejendommens tinglyste areal består af 157,3717 ha i tinglyst areal, hvoraf de 140,93 ha er agerjord i omdrift, 1,32 ha udlagt med vedvarende græs og 5,10 ha fredsskov. Det resterende er bygningsparcel, udyrket areal, skel og beplantning mm. Jorden ligger samlet med god arrondering tæt ved gården. Jorden er overvejende god lermuldet jord med variationer med arealer/toppe med sandjord. På det vestligste af ejendommens areal er der sidst i 1970'erne lavet 6 sommerhusgrunde, og der forventelig mulighed  for at etablere op til 34 sommerhusgrunde. De er ikke udmatrikuleret, en køber skal selv forestår udarbejdelse af evt. lokalplan og udstykning af disse grunde, hvis en køber ønsker at udstykke dem. 
 
Hovedbygningen: 
Fritliggende hovedbygning omgivet af gårdsplads mod øst og parken mod vest. Huset er opført i sten, pudset og gulmalet facade, spossede vinduer og tegltag. Huset er indrettet som følger: Hall'en med trappe til 1. sal, stue med pejs, kontor med tilhørende depotrum, havestue med udgang til terrassen og haven, stue, badeværelse, i den sydlige ende er der fordelingsgang, soveværelse og to værelser, gæstetoilet, spisestue, i den nordlige ende er der anretterværelse, køkken med spiseplads, bryggers, to toiletter, baggang og et værelse. På 1. salen i nordlige ende er der 4 ældre værelser. Det resterende af loftet er uudnyttet. I kælderen er viktualierum, kælderrum, hvor vandfilter til drikkevandet er opsat, og disponible kælderrum. En flot og herskabelig bolig med plads til den store familie, den som ønsker at have plads til gæster mm. Parken er flot og rummer mange store og flotte træer bl.a. et ginkgo biloba træ, store egetræer og rododendronbuske. Ifølge BBR-meddelelsen er der 360 kvm, som er opført i 1793. 
 
Driftsbygningerne:
Ligger som 3 længer med sidefløj i hesteskoform. Man ankommer til ejendommen gennem gennemkørslen i laden. Driftsbygningerne er opført i sten, pudset og hvid facade og eternittage.Halmlofterne er taget ned i de tidligere stalde, og der er lavet stålspær/træspær som bærende konstruktion og loftet til kip i bygningerne. De består af følgende:
 
Tidligere stald, nordlig fløj:
Her er støbt gulv og port i siden af bygninger. Benyttes til opbevaring af landbrugsprodukter og maskiner og værksted. I den vestlige ende er garage og disponibel plads. I følge BBR-meddelelsen er der 505 kvm, som er opført i 1908.
 
Tidligere stald, sydlig fløj:
Har tidligere været benyttet til kødkvæg, her er stålspær i bygning, støbt gulv og hævet gangareal i siderne af bygingen. Den benyttes til lager og opbevaring mm. I den vestlige ende er der stadig det oprindelige loft, og denne del benyttes til disponibel plads. I følge BBR-meddelelsen er der 542 kvm, som er opført i 1908.
 
Laden:
Ligger mod øst og midt og indkørslen til ejendommen er midt i bygningen. Den er indrettet til kornopbevaring. I den nordlige ende er der 3 plansiloer med hovedkanaler med henholdvis 10 og 20 hk kornblæsere og tørrekanaler. Med i alt 159 kvm gulv og et ekstra areal på ca. 40 kvm, som også kan benyttes til afgrøder. Her er mulighed for at fylde afgrøder op i 1 - 1,5 meters højde. Ældre kornanlæg med 8 træsiloer, heraf en som er tørresilo, dette er pt. ikke drift. Korngrav og elevator til indtransport til planlager og træsiloerne. 
 
I den sydlige ende er der 3 plansiloer fra 2012 med samlet kap. til ca. 981 tons, hovedkanal med 50 hk kornblæser og pansertoppe/tørrekanaler, korngrav og stor kapacitet og redler til indlægning af korn. Dette anlæg vil kunne udbygges til også at kunne tranportere korn over i det ældre planlager. et super godt anlæg. I følge BBR-meddelelsen er der 1121 kvm, som er opført i 1908.
 
Antenne:
Vest for ejendommen er opført telemast og teknikrum. Dette anlæg tilhører lejerne, men grunden er lejet af ejendommen. 
 
Quelstrup er en fantastisk smuk herregård beliggende på Mols med gode muligheder for dem, som vil bo i dette smukke område.

Økonomisk overblik

Kontantpris 42.500.000

Kontakt

Billede af kontaktmægleren

Kontakt

Gustav Winther

Ansv. Indehaver, Ejendomsmægler, MDE
Send en besked

Skal du også sælge?

Kontakt os og få en gratis salgsvurdering, så ved du hvad din bolig er værd.

Få en gratis salgsvurdering

Hvor langt er der til nærmeste?

Afstand til nærmeste
Transport:
1,31 km
Indkøb:
2,71 km
Daginstitution:
6,65 km
Skole:
6,42 km
Sport og fritid:
6,43 km
Sundhed:
6,38 km
Ladestandere:
2,67 km
Lynladere:
7,41 km
Rejsetid

Se hvor lang tid der er mellem denne bolig og en anden adresse

I bil:
- min
På cykel:
- min
Med offentlig transport:
- min

Fakta om Syddjurs Kommune

INDBYGGERE

44.076

GRUNDSKYLD

14,200‰

KOMMUNESKAT

25,90%

SKOLER

10

BØRNEPASNING

Vuggestue 3.382 kr./md.
Børnehave 1.857 kr./md.
Læs mere om kommunen

Andre ejendomme

Se alle lignende ejendomme
Indlæser...