Spring til hovedindhold

Viljestærk Thybo sælger landbrug i ”Cold Hawaii”

Mæglertrioen Ejnar K. Jeppesen, Henrik Kristensen og Michael Søndergaard driver sammen Nybolig Thisted. Her står Henrik og Michael for boligsalgene, mens Ejnar sælger landbrug i det, han selv helst kalder retro-Danmark. Mød landbrugsmægleren, der har viet sin karriere til Thy - det danske
”Cold Hawaii”.

Landbrugsmægler Ejnar Jeppesen er født op opvokset på landet, og må derfor siges at have ægte bondeblod i årerne. Den 62-årige mægler har tre børn, tre svigerbørn og fire børnebørn. Han bor lidt syd for Thisted, hvor han driver et hobbylandbrug med sin kone. 

Gennem adskillige års flittigt arbejde har han tilegnet sig stort kendskab til landbrugsejendomme i og omkring Thy, Mors og Han Herred. Her på Jyllands skuldre har vi mange ting at byde på - bl.a. Cold Hawaii og Danmarks første Nationalpark – Nationalpark Thy.

Opgør med Udkantsdanmark
Der hersker ingen tvivl om, at Ejnars mæglerhjerte banker for Thisted området. Det kommer blandt andet til udtryk ved hans lyst til at udfordre fordommene om Thisted som værende en del af det forladte Udkantsdanmark. 

-Hvis du hører en historie med ordet Udkantsdanmark, handler den næsten altid om arbejdsløshed eller sociale problemer. Man har en opfattelse af, at der kun er problemer i Udkantsdanmark. Det vil jeg gerne gøre op med, siger Ejnar. 

Han er slet ikke i tvivl om de skatte, som Thy og omegn gemmer på og henviser blandt andet til den særprægede natur og de mange lokale virksomheder, herunder en del landskendte, som giver enorm værdi til området.  

Særligt Klitmøller er med sit kuperede terræn, brusende bølger og friske vestenvind en af de helt store tillokkelser. Tusinder af windsurfere lægger årligt visit forbi Klitmøller, og området danner jævnligt rammerne for internationale konkurrencer i diverse windsurfing-discipliner. 

Der hersker da heller ingen tvivl om, at Thisted kan tilbyde noget, som hører fåtallet til. Noget som gør Thisted til et spændende område at være landbrugsmægler i. Bevæger man sig få kilometer ind i land, finder man landbrugsjord af allerbedste kvalitet. 

-Vi har god landbrugsjord med høj bonitet. På den jyske højderyg er der generelt meget sandjord, men her på egnen er vi heldige at have næringsrig landbrugsjord, siger Ejnar. 

Mægler med meninger
Det er ikke kun lysten til at ændre folks rigide forestilling om Udkantsdanmark, der motiverer Ejnar. Han er også formet af saglige værdier og en ærlig tilgang til mæglerfaget.  

-Den vigtigste lærdom i livet er, at ærlighed varer længst. Vi skal aldrig fortælle noget, der ikke passer. Ved at praktisere netop det, kommer vi meget sjældent på kant med folk. Det er på den måde, vi gennem så mange år har sikret, at sælger og køber oplever en god proces med salg og køb af landbrugsejendomme, fortæller han. 

I snart 30 år som mægler har Ejnar Jeppesen lagt stor vægt på ordentlighed og personligt nærvær med kunderne. Dog har betydningen af dialogen med folk omkring fået en stærkere plads i bevidstheden, i takt med at han er blevet ældre. 

-Jo ældre man bliver, desto mere betyder dialogen med folk omkring en. Jeg tror helt naturligt, at man tænker på en anden måde, når man bliver ældre. Det, at man finder ro i livet, giver rum for kundekontakt på et helt andet plan, ræsonnerer Ejnar. 

Dialogen og de faglige hovedbrud 
Landbrugsmæglere adskiller sig fra boligmæglere på en række parametre. 

-Som landbrugsmægler skal du have specialviden om alt fra juridiske og økonomiske forhold til konkret viden om landbrugets maskinpark, eventuelle sygdomme i dyrebestanden mm. Det gør vores fag utrolig alsidigt, spændende og meget anderledes end boligmæglernes, fastslår Ejnar.

Selvom landbrugsmæglere har at gøre med færre sager end boligmæglere, er fagfeltet bestemt ikke kedeligt, understreger Ejnar.

-Det kan godt være, at vi har færre sager. Men til gengæld er vores væsentlig mere tidskrævende, og værdien er på et helt andet niveau. Jeg har solgt landejendomme til værdier på alt fra 4-35 mio. kr., siger han.

Ejnar Jeppesen er uddannet ejendomsmægler og valuar, og har arbejdet som mægler i Nybolig i snart 30 år. Han var soldat i Den Kongelige Livgarde i 1976, arbejdede på Thisted Skattekontor fra 1977-1987 og har arbejdet som ejendomsmægler siden 1987. 

Foruden Ejnar, Henrik og Michael udgøres medarbejderteamet af Peter Nørgaard, Søren Giessing, Alice Busch Mandøe, Marianne Villadsen, Camilla Holm samt Birgitte Odgaard Mæng med base i Thisted.


Portræt: Mæglerduo fra Fyn
sælger livsværker



Dan Gørtz og Palle Jespersen dybt specialiserede ekspertise i landbrugsejendomme giver dem en unik position i markedet. Mød Dan og Palle, der sælger livsværker i millionklassen.

Læs mere

Indlæser...